Venäjän ystävyyskoulu -projekti

Keväästä 2008 olemme tehneet yhteistyötä venäläisen ystävyyskoulumme kanssa. Koulu on Anninon koulu, joka sijaitsee aivan Pietarin kyljessä Lomonosovin alueella. Maaliskuun alussa koulumme opettajat Pekka Simberg ja Marita Hölttä kävivät tutustumassa kouluun, jolloin sovittiin myös alustavasti kankaanpääläisten oppilaiden vierailusta Venäjällä tulevana syksynä.

Yhteistyön teemana on kestävä kehitys ja lähiympäristö. Myös saksalaisen partnerikoulumme kanssa olemme pohtineet näitä asioita, ja tavoitteena onkin, että jossain vaiheessa järjestäisimme Kankaanpäässä yhteistapaamisen, johon osallistuisivat molemmat partnerikoulumme.

Ympäristöaiheisen pohdinnan ohella projektin tavoitteena on saada useammat opiskelijat valitsemaan venäjän kielen opinto-ohjelmaansa, koska monien selvitysten mukaan venäjäntaidon tarve työelämässä lisääntyy.  Lisäksi toivomme nuortemme tutustuvan naapurimaan tapoihin ja kulttuuriin, minkä puitteissa monet vailla perustetta olevat ennakkoluulot toivottavasti häviävät.

 

Seuraavassa kaksi kuvaa maaliskuun alun matkasta Anninon kouluun:

KPAAProjektiVenaja/P3050549.JPG

Kankaanpääläisvieraat tunsivat itsensä tervetulleiksi Anninon koulussa, jossa vastaaanotto oli sydämellinen kaikkine kansanmusiikkiesityksineen ja leivän ja suolan tarjoiluineen.

 

KPAAProjektiVenaja/ymparistomerkki.JPG

Anninon koulun yksi painopiste on ympäristökasvatus. Koulussa on lähiympäristön suojeluun kasvattavia projekteja aina alakoululaisista lukioikäisiin  asti. Tässä näkyy koululle myönnetty ympäristötietoisuuden merkki.